Actualitat

La digitalització de fons documentals de l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic

A finals del 2022 es va començar el projecte de digitalització de la documentació de l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic, per tal de fer més accessible la consulta de documentació i dotar l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic dels mitjans de gestió propis del segle XXI per tal de garantir el futur i l’accessibilitat d’un tresor cultural únic a Catalunya i, en bona part, força desconegut.

Des del setembre del 2023 s’han portat a terme diverses actuacions mitjançant el suport de Dirección General de Patrimoni Cultural y Bellas Artes del Ministerio de Cultura y Deporte.

    1. S’ha digitalitzat la sèrie documental Sepultures, novenals i caps d’anys de l’Arxiu del Capbreu, un total de 50.000 imatges de documentació digitalitzada i molt interessant, ja que és el registre de sepultura, novenals i cap d’any relacionats amb els enterraments que es feien a la Catedral entre el 1348 i 1854.

    1. S’ha contractat una empresa de dissenyadors gràfics perquè renovessin el logo de l’arxiu i fessin tot el disseny de la nova pàgina web que molt aviat estarà en funcionament i si podrà consultar tota la documentació digitalitzada.

    1. Per altre banda també s’ha adquirit i instal·lat un servidor per l’emmagatzematge de totes les imatges digitalitzades i un software de visualització d’imatges

La digitalització de la documentació de l’Arxiu Episcopal de Vic permetrà que la consulta a la documentació sigui més accessible des de qualsevol lloc, ja que es podrà consultar la documentació en línia i es podrà fer difusió dels fons documentals. A més la digitalització permet salvaguardar i preservar la documentació, perquè es poden evitar els danys que es poden causar a la documentació original quan es manipula.

Amb el suport de 

 

Portada d’un llibre sacramental de defuncions de la parròquia de Seva

Vols saber quins personatges rellevants del segle XI van signar l'acta de consagració de la Catedral de Sant Pere de Vic...

Descobreix més sobre aquesta memòria

Memories destacades

El primer Bisbe de Vic després de la restauració del Bisbat va ser Gotmar a l'any 886

Descobreix més sobre aquesta memòria

Memories destacades

Visita'ns

De dilluns a divendres, de 16 h a 20 h i dissabtes, 

de 10 h a 13 h i de 16 h a 20 h.  


La consulta presencial s’ha de fer amb cita prèvia 

trucant a l’ABEV o enviant un correu electrònic a 

l’adreça abev@abev.net.

Visita'ns

Carrer Santa Maria, 1
08500 Vic

Telèfon

93 889 44 32 

Segueix-nos

Email

abev@abev.net